14 juni 2016
19:00

Hjärsås/Värestorps IF

Seger gav serieledning efter halva säsongen

Ja vi åkte till Broby med ett enda mål, att ta 3 pinnar och gå upp i serie ledning efter halva säsongen.

Det var Broby som inledde bäst och pressade oss.
De la många bollar på sina snabba yttrar som gång på gång var ett orosmoment för oss.
Matchen är lite små grinig under första halvleken och i 18:e minuten fick Oskar Nilsson ett billigt gult kort med tanke på vad som hade hänt i en tidigare situation men vi lägger inte någon större energi på det och spelar vidare.

Vi har stundtals lite långt mellan lagdelarna under första halvan.
I den 22:a minuten har Broby ett jätte läge efter en fint slagen frispark men den nickas utanför och vi kan andas ut.
I 30:e minuten fick vi ta ut Rasse och sätta in Mellander för att få någon som kan hålla i bollen mer på mitten.
Och nu kommer vi igång med spelet.
I den 32:a minuten får vi en retur på ett skott som Oscar Schuller är snabb på och trycker in 1-0 till oss.
Återigen i den 40:e minuten "passar" Oskar Nilsson bollen till en löpande Jonte som enkelt får in 2-0 till vår favör.
Detta håller i sig och vi går till vila med en 2-0 ledning och en halvlek som inte var något att hänga i granen.

Andra halvleken inleder återigen Broby starkare än oss och de börjar spela lite boll.'
I den 47:e minuten kommer Broby fritt och Danne är långt ute och lämnar ett öppet mål för Broby men i samma stund som skottet kommer så blockerar Mellander bollen och avvärjer ett annars givet mål för Broby.

Vi fortsätter att kämpa och vårt försvar är stabilt men i övrigt fungerar inte vårt spel.
I den 64:e spelminuten vänder Broby spelet snabbt och bollen når Måns Lilja som får röra sig fritt och får in 1-2 för Broby.
Det är bara att konstatera att Broby har varit hetare än oss och de är just nu närmare att göra 2-2 än vad vi är att göra 3-1.
Och så ser väll stora delar av andra halvlek ut.
I den 80:e minuten kommer ett skott från Broby som söker sig mot krysset och Danne gör en helt magisk räddning. Utan att ge honom för mycket beröm så måste jag säga att det var den svettigaste räddningen jag har sett på många år.
Spelet fortgår men vi försöker hålla emot och tillslut blåser domaren av matchen och 3 poäng är säkrade.

Coachen har ordet.

Vi startar matchen lite stapplande och får inte tag på
bollen utan det blir mest flipperspel.
Efterhand kommer vi in i det och tar över matchen.
Vi gör 1-0 och 2-0 på bjudningar.
Här bör vi stänga matchen genom att göra 3-0 och 4-0.

Istället, på en omställning göt Broby ett läckert kontringsmål
och det blir en helt annan energi.
Efter detta bli vi ängsliga och tappar
kylan i våra beslut med boll.
Broby tar över matchen mer och mer och vi ska vara glada att vi inte tappar poäng.
Tell gör en kanoninsats i målet men i övrigt var det lite blekt och många som inte kom upp i normal standard.